Iστορία

Moναδικός gourmet προορισμός στην Κρήτη

Το SWELL πρωτοανοίγει τις πόρτες του στον κόσμο του Knossos Beach Hotel, στα μέσα του 2011. ΄Οραμα του εμπνευστή του και ιδιοκτήτη του διάσημου resort είναι να δημιουργηθεί ένας κομψός χώρος με κρητική κουζίνα υψηλού επιπέδου, εξαιρετική αισθητική και αψεγάδιαστο service. Με διακεκριμένους σεφ. Με τους εκλεκτούς καρπούς της κρητικής γης, τις λαχταριστές ψαριές της κρητικής θάλασσας και τα εξαιρετικά κρεατικά να αναδεικνύονται με τον τρόπο που τους αρμόζει. Με φόντο τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού. Και το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Την αρχή έκανε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου που στο... τιμόνι της κουζίνας, χαρίζει στο SWELL τη δική του περίοπτη θέση στον χάρτη της υψηλής γαστρονομίας. Με την απολαυστικά πειραγμένη εκδοχή του για την κρητική κουζίνα κερδίζει ένα ευρύτατο κοινό που ξεπερνά τα όρια των επισκεπτών του ξενοδοχείου. Λάτρεις του καλού φαγητού έρχονται από όλην την Κρήτη, ενώ οι ξένοι επισκέπτες του νησιού βρίσκουν άλλο έναν καλό λόγο για να επιστρέψουν στο πανέμορφο νησί.

Το 2014, η σκυτάλη των εξαιρετικών chef περνάει στον ταλαντούχο και επίσης, βραβευμένο με αστέρι Michelin, chef 'Εκτορα Μποτρίνι, γνωστό για την μαεστρία του να δημιουργεί διακριτές υπέροχες γεύσεις με σεβασμό στην τέχνη της απλότητας. Και η επιτυχία συνεχίζεται...

Το 2016 η νέα γενιά Ελλήνων, παίρνει την θέση της, και ο βραβευμένος για την δημιουργηκότητά του chef Έξαρχος Δελήμπασης κρατά τον πρώτο ρόλο. Καινούργιες Ελληνικές γεύσεις κατακλήζουν τους πελάτες μας, Έλληνες και ξένους επισκέπτες, κάνοντας το Swell ένα από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελληνικής Κουζίνας.